preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
DOBRO DOŠLI NA MREŽNE STRANICE OŠ IVAN LACKOVIĆ CROATA!

učite pomoću školskog portala i na poklon dobivate Office 365 

http://ettaedu.azoo.hr/Default.aspx

https://www.upisi.hr/upisi/

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/​

Fotografija mjeseca
 

 

 

Upisi djece u prvi razred

http://os-kalinovac.skole.hr/roditelji

Školski dokumenti

Zaštita od elektroničkog nasilja

 

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE-HIMNA ŠKOLE

Jutrom kad se probudim

Ja na školu pomislim

Na lektire i  zadatke,

znanjem se ponosim.

Jer u  školi uvijek ima

aktivnosti koje raduju me

Crtam, pišem, glumim,

O okolišu brinem  se.

Školo Lackovića Croate

Pjesmom slavim te

Drage uspomene

U srcu čuvam sve.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

I kad porastem

U srcu nosit ću te.

Iz učionice se te

Ori učitelja glas

Školsko zvono kad zazvoni

Djeca igraju se sva.

I dok trčim hodnikom

Pjevam plešem ja po svom

Sretna sam jer škola mi je

Uvijek bila drugi dom.

Školo Lackovića Croate

Pjesmom slavim te

Drage uspomene

U srcu čuvam sve.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

I kad porastem

U srcu nosit ću te.

 

 

Tražilica
Tko smo mi?

e-lektire

KNJIŽNICA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 453350
Ovaj mjesec: 1379
Ovaj tjedan: 569
vijesti
BLIŽE SE BLAGDANI!!!
JASNA MIKLAUŠIĆ / datum: 12. 12. 2018. 12:09

Veliku pažnju posvećujemo uređenje našeg prostora škole, kako bi nam svima bilo lijepše i ugodnije. U uređenju sudjeluju svi djelatnici škole i učenici..

Za uređenje u holu škole zaslužan je profesor likovne kulture Hrvoje Baltić.


[OPŠIRNIJE]Uređenje panoa
JASNA MIKLAUŠIĆ / datum: 12. 12. 2018. 12:01

Vrijedne ruke ekokoordinatora uredile su promjenjivi pano u holu škole. Osmislili smo ga na način da pokazuje jednu školsku godinu kroz godišnja doba.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Održive misli"
MIRJANA BAZIJANEC / datum: 7. 12. 2018. 12:25

Osnovna škola Ivan Lacković Croata  Kalinovac zajedno sa susjednim školama i vrtićima, te općinama s područja grada Đurđevca  sudjeluje u projektu „Održive misli“ koji se  financira iz sredstava EU u okviru Operativnog programa Konkurentnosti i kohezije 2014. -2020. i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Projekt ima za cilj predstaviti problematiku otpada  i njegovu štetnost na okolinu. 

U sklopu projekta obradit će se četiri teme: gospodarenje otpadom, prikupljanje otpada, recikliranje i ponovna upotreba.

Sudjelovanjem u ovome projektu OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac nastavlja djelovati i promicati ciljeve eko škole, te time  opravdati stečeni dijamantni status.

Aktivnost koja će se provoditi u osnovnim školama bazira se na ponovnoj upotrebi predmeta koji se može izraditi od prikupljenog otpada.

Vrlo aktivno i kreativno u navedenom projektu  sudjelovali  su učenici 1. do 8. razreda, izrađujući nakit. Ideja im nije nedostajalo, jer su od prikupljenog otpada (papira, tekstila, plastike, metala,  CD-a, žica i dr.) nastali lijepi unikatni predmeti koje možemo u ovo  blagdansko vrijeme nekome darovati.  Povjerenstvo na razini Škole za izbor najbolje izrađenog predmeta imalo je težak zadatak odabrati najbolji, koji će osvojiti nagradu-tablet. Uručenje nagrade upriličit ćemo na  Božićnoj priredbi, 18.12.2018., a nagradu će uručiti načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar.

Ujedno će na božićnom sajmu u sklopu školske priredbe „Božić nam je došel“ biti izloženi svi izrađeni predmeti koji će se moći kupiti.

Zahvaljujemo svim učenicima koji su se uključili u projekt.

Svi ste pohvaljeni za trud, rad i originalnost.

Neka vam ovo bude poticaj za uključivanje i u druge slične projekte!

U nastavku pogledajte uratke u fotogaleriji:

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
MIRJANA BAZIJANEC / datum: 7. 12. 2018. 11:50

Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i osnovnim školama uključila se u obilježavanje Školskog mednog dana, a time i promociju hrvatskih pčelinjaka.

Na dan sv. Ambrozija 7. prosinca ujedno zaštitnika pčela i  pčelara obilježen je Školski medni dan u OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac. Učenicima 1. razreda podijeljene su teglice meda koje je proizveo OPG Josipa Pintara iz Đurđevca, edukativne slikovnice "Pčelica Jelica i medo Edo" te promotivni letak  "Med hrvatskih pčelinjaka".

U učionici 1. razreda bilo je jako veselo i medeno!

[OPŠIRNIJE]PROCJENA STANJA OKOLIŠA
JASNA MIKLAUŠIĆ / datum: 29. 11. 2018. 12:34

Ekokoordinatori su obišli prostor oko škole da bi utvrdili kakvo je stanje okoliša.


[OPŠIRNIJE]Recikliranje pamuka
MIRJANA DANČEK / datum: 26. 10. 2018. 10:02

Članice mlađe grupe Domaćinstvo učile su o recilairanju starih pamučnih dijelova odjeće. Traperice koje su odrasle, pretvorile su u ukrasne pernice i pri tome naučile osnove šivanja!


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dane kruha u župnoj crkvi
Viktorija Hrženjak / datum: 25. 10. 2018. 11:13

U nedjelju, 21. listopada 2018. god. obilježili smo Dane kruha u župnoj crkvi sv. Luke evanđelista slavljem Svete Mise i prigodnim programom koji su upriličili učenici naše Škole. 


[OPŠIRNIJE]DAN KRAVATE
JASNA MIKLAUŠIĆ / datum: 19. 10. 2018. 13:18

Kravata je hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljivte smo vrlo ponosni na to. Dan kravate proglasio je Hrvatski sabor 2003. godine, a na prijedlog ustanove Academia Cravatica. Odlučeno je da to bude 18. listopada jer je na taj dan 2003. godine izvedena spektakularna instalacija " Kravata oko Arene u Puli".   

              

U našoj Školi Svjetski dan kravate obilježili smo  u petak 19. listopada. Profesor likovne kulture Hrvoje Baltić nacrtao je  na ulazu u školsku zgradu kravatu, a učenici svih razrednih odjela sa svojim razrednicima bili su kreatori i obojali dijelove kravate –Croata.

 


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata - Udruga žena Klanovčice
MIRJANA DANČEK / datum: 19. 10. 2018. 10:56

Članice grupe Domaćinstvo posjetile su Udrugu žena Kalonovčice povodom dana otvorenih vrata u sklopu Lukova i Dana općine. Prisustvovale su radionici izrade cvijeća od papira i najlonki !


[OPŠIRNIJE]Obavijest za proslavu Dana kruha
Viktorija Hrženjak / datum: 19. 10. 2018. 08:43

Poštovani roditelji, Dane kruha naša Škola obilježit će ovu nedjelju, 21. listopada 2018. god. u 11.00h u župnoj crkvi sv. Luke. Sva djeca pozivaju se pripremiti kod kuće i donijeti u crkvu u maloj košarici/ posudici pecivo ili kruh ili kolač koji će biti ispred njih za vrijeme slavlja euharistije. Svećenik će sve blagosloviti, a nakon Svete Mise svatko će svojoj kući odnijeti blagoslovljeno koje ćete zajedno u obitelji blagovati. Jedan dio onoga što će djeca donijeti odnesite onima koji neće moći doći u crkvu tog dana (posebno mislim na one starije koji zbog svoje bolesti i nemoćnosti ne mogu ići u crkvu). Za ovaj dan vjeroučiteljica s djecom priprema kratak program. Djeca od prvog do četvrtog razreda imat će probu u subotu, 20. listopada u 9.00h u crkvi. Hvala svima! Vidimo se u nedjelju!


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u Đurđevcu
Viktorija Hrženjak / datum: 15. 10. 2018. 11:52

U nedjelju, 14. listopada 2018. god. u Đurđevcu je održana Svehrvatska smotra Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje u kojoj je sudjelovala i naša Eko Škola. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava iz sata Prirode u šumi
Viktorija Hrženjak / datum: 12. 10. 2018. 10:55

U četvrtak, 11.10.2018. učenici šestog razreda su iz prirode imali izvanučioničku nastavu u obližnjoj šumi, koju su posjetili biciklima.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na Danima voća u Đurđevcu
Viktorija Hrženjak / datum: 3. 10. 2018. 08:34

U subotu, 29. rujna 2018. god. učenici Učeničke zadruge Kalina, skupine Domaćinstvo predstavljali su našu Školu na 20. Danima voća u Đurđevcu. Dane voća organizira Koprivničko-križevačka županija kao poljoprivredni sajam na kojem svoje proizvode izlažu marljivi poljoprivrednici podravskog kraja. Naši učenici prodavali su proizvode koje su sami izradili s mentoricom učiteljicom Mirjanom Danček. Mogao se tu naći pekmez od šljiva i marelica, domaći kolači, krema od lavande i mirisne vrečice lavande te ostali predmeti koje vrijedne ruke školaraca izrađuju na izvanastavnoj aktivnosti Domaćinstvo. Hvala na velikom trudu!  


[OPŠIRNIJE]EKOKOORDINATORI
JASNA MIKLAUŠIĆ / datum: 2. 10. 2018. 12:49

Svake školske godine biraju se po razredima ekokoordinatori, koji će zajedno sa ekokoordinatoricom škole Jasnom Miklaušić, radit na promociji naše Eko škole, razvijanju ekološke svijesti te eko djelovati ne samo na razini Škole , već i cijelog mjesta.

To su:

1. razred - Petra Barić

2. razred - Matej Krčmar

3. razred - Benjamin Ivanov

4. razred - Veronika Ivanov

5. razred - Sara Špoljar

6. razred - Ivan Vlašić

7. razred - Šimun Golub

8. razred - Marko Miklaušić


[OPŠIRNIJE]Biciklijadom obilježen Eurposki tjedan kretanja
Viktorija Hrženjak / datum: 21. 9. 2018. 09:49

Učenici 5.-8. r. naše Škole u srijedu su biciklijadom od škole do mjesta Batinski obilježili Europski tjedan kretanja pod vodstvom svojih razrednika, a u organizaciji učitelja tjelesne i zdrastvene kulture, Gorana Ređepa. Pratnja na putu su im bili službenici Policijske postaje Đurđevac kojima od srca svi zahvaljuju na podršci u ovoj akciji. Kratku pauzu u kojoj su se učenici i učitelji relaksirali i međusobno družili napravili su na jezeru Batinske. Bilo je uzbudljivo, rekreativno i opuštajuće. Do sljedeće godine vozite bicikl jer je voziti bicikl zdravo, ekonomično i zabavno! 


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan kretanja/mobilnosti
Viktorija Hrženjak / datum: 17. 9. 2018. 11:44

I ove godine, naša Škola uključena je u provedbu i obilježavanje Europskog tjedna kretanja. U srijedu, 19. rujna, učenici 5. do 8. razreda, njihovi razrednici i učitelji u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac vozit će bicikl od Škole do ribnjaka Batinske. Na taj način će dati svoj doprinos u očuvanju prirode te razvijati ekološku svijest i svijest o zdravom načinu života. 

Na biciklijadu se kreće u 11.45 sati. Povratak je planiran u 14.00 sati

Učenici moraju prema zakonu o sigurnosti u prometu imati kacige.


[OPŠIRNIJE]NIŽI RAZREDI OBILJEŽILI HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
MIROSLAV RABAĐIJA / datum: 11. 9. 2018. 19:08

Učenice i učenici od 1. do 4. razreda u ponedjeljak su 10.rujna 2018. obilježili na školskom igralištu tradicionalni Hrvatski olimpijski dan međusobnim natjecanjima 1. i 2. razreda, te 3. i 4. razreda. Prvi i drugi razred natjecali su se u štafetnim igrama, dok su treći i četvrti razred igrali graničar. Predstavnici svakog razreda dobili su po jednu medalju kao uspomenu na ovo sportsko druženje.


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti
MIRJANA BAZIJANEC / datum: 10. 1. 2018. 11:26

Prosinac brzo dolazi i zornice skoro će početi. Smrzlo se je i  Advent je

Već svijetle lampaši i rani pijetli prije zore kukuriču… Magla je gusta i inje se primilo na drveću…. Dugačkom kolonijom na putu smrznuti led se svijetli…..

Kako je zima, mračno je, hladno, zrak jutarnji struji i brije, a sve je tako tajanstveno i lijepo…

Svake godine isto, a nije isto iščekivanje rođendana Isusova. Zornice su obilježje jednog dijela djetinjstva, kad smo zorom išli u crkvu, slušali pjesme pune čežnje, nade, molbe za blizinom Sina Božjega.

Ovako vrijeme Adventa i pripreme za Božić opisuje Ivan Lacković Croata.

Ulomak iz zbornika „Čovjek slika  i prijatelj Božji"

I mi u školi pripremamo se za radosne blagdane šireći ljubav, dobrotu i zajedništvo. Veliku smreku koja je zasjala okićena u punom sjaju darovao nam je direktor Poljoprivredne zadruge Kalinovac, gospodin Milek Markač, a vrijedni članovi kreativne grupe Domaćinstvo zajedno s voditeljicom Mirjanom Danček okitili su je prigodnim ukrasima koje su sami izradili.

Radosna srca Vam zahvaljujemo!

 

[OPŠIRNIJE]Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
MIRJANA BAZIJANEC / datum: 10. 1. 2018. 11:27


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
MIRJANA BAZIJANEC / datum: 10. 1. 2018. 11:30

Kravata, smatra se izvornim hrvatskim proizvodom, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj.

U prigodi Svjetskog dana kravate i stup u holu ponosno je nosio kravatu, kao i učenici i djelatnici škole.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju