preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
DOBRO DOŠLI NA MREŽNE STRANICE OŠ IVAN LACKOVIĆ CROATA!

učite pomoću školskog portala i na poklon dobivate Office 365 

http://ettaedu.azoo.hr/Default.aspx

https://www.upisi.hr/upisi/

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/​

Fotografija mjeseca
 

 

 

Upisi djece u prvi razred

http://os-kalinovac.skole.hr/roditelji

Školski dokumenti

Zaštita od elektroničkog nasilja

 

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE-HIMNA ŠKOLE

Jutrom kad se probudim

Ja na školu pomislim

Na lektire i  zadatke,

znanjem se ponosim.

Jer u  školi uvijek ima

aktivnosti koje raduju me

Crtam, pišem, glumim,

O okolišu brinem  se.

Školo Lackovića Croate

Pjesmom slavim te

Drage uspomene

U srcu čuvam sve.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

I kad porastem

U srcu nosit ću te.

Iz učionice se te

Ori učitelja glas

Školsko zvono kad zazvoni

Djeca igraju se sva.

I dok trčim hodnikom

Pjevam plešem ja po svom

Sretna sam jer škola mi je

Uvijek bila drugi dom.

Školo Lackovića Croate

Pjesmom slavim te

Drage uspomene

U srcu čuvam sve.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

I kad porastem

U srcu nosit ću te.

 

 

Tražilica
Tko smo mi?

e-lektire

KNJIŽNICA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 453350
Ovaj mjesec: 1379
Ovaj tjedan: 569
Danas: 27
vijesti
Osmaši posjetili srednju Strukovnu školu Đurđevac
Viktorija Hrženjak / datum: 13. 6. 2018. 23:21

Kroz dane otvorenih vrata srednje Strukovne škole Đurđevac, a u sklopu profesionalnog informiranja, učenici 8. r. 13. 6. 2018. god. razgledali su prosotrije i upoznali stručni kadar te učenike spomenute škole. Kroz školu ih je provela pedagoginja Marija Šarić. Učenici su mogli vidjeti što ih sve čeka, ako upišu neka od zanimanja koja im ova škola nudi: kuhar, konobar, frizer, kozmetičar, vozač motornog vozila, mehatroničar, elektrotehničar...

Od srca zahvaljujemo na srdačnom gostoprimstvu. 

                                                                            Viktorija Hrženjak, razrednica

 


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak za roditelje i učenike osmog razreda
Katarina Švarbić / datum: 30. 5. 2018. 09:51

U utorak, 29. svibnja 2018. godine, održan je roditeljski sastanak na kojem su bili sljedeći gosti: predstavnica Hrvatske gospodarske komore - Ana Mađer, stručna savjetnica CISOK-a - Ines Šarac, predstavnica građevinske firme Radnik Križevci - Jelena Kremeček Ćuruvija, vlasnik tvrtke Hrastico - Mladen Barić te predstavnici srednjih škola našeg upisnog područja - ravnateljica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac - Nevenka Lončar; predstavnik Strukovne škole Đurđevac - prof. Branko Pleadin; predstavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača - prof. Marin Domović i psihologinja Silvija Nasilowska Blažok.

 

Zahvaljujemo se svim gostima na njihovom dolasku i predstavljanju važnih informacija našim osmašima vezano uz izbor škole i sami upis u srednju školu.


[OPŠIRNIJE]Posjet Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača
Katarina Švarbić / datum: 29. 5. 2018. 10:09

Učenici osmog razreda naše škole u sklopu su profesionalnog informiranja i usmjeravanja posjetili Srednju školu Stjepana Sulimanca u Pitomači. U obilazak škole i praktikuma odveli su nas psihologinja Silvija Nasilowska Blažok i profesor Dalibor Petričušić. Nakon obilaska učenici iz smjerova kuhar i konobar pripremili su nam okrijepu u hrani i piću.

Hvala svima u SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača na gostoprimstvu.


[OPŠIRNIJE]Upis u prvi razred srednje škole
Katarina Švarbić / datum: 23. 5. 2018. 09:35

Poštovani učenici,

sve vezano uz upis u srednju školu pronađite na portalu www.upisi.hr, gdje će se objavljivati sve važne informacije oko samog upisa u srednju školu. 

U privitku ove vijesti stavljen je dopis u kojem je link s mogućnošću kalkulatora bodova za upis u srednju školu.

Također, nakon odrađenih radionica, predavanja i individualnih razgovora o profesionalnom informiranju i usmjeravanju još nam predstoji jedno druženje na roditeljskom sastanku sljedeći utorak, 29. svibnja 2018. godine u 17:00 sati.

Sutra ćete zajedno sa svojom razrednicom pratiti webinar u kojem ćete dobiti sve važne informacije oko upisa u srednju školu. Webinar počinje u 13:00 sati i traje do 14:30, a gledat ćete ga u učionici 7.


[OPŠIRNIJE]Profesionalno informiranje učenika 7. i 8. razreda
Katarina Švarbić / datum: 23. 5. 2018. 09:16

Roditelji i učenici sedmog i osmog razreda bili su gosti u domaćoj tvrtki Rasco, u utorak 22. svibnja 2018. godine. Tvrtku, njezin rad i mogućnosti koje nudi za učenike prezentirao nam je direktor Darko Paviša u multimedijskoj dvorani. Nakon toga učenici i roditelji obišli su sve hale i pogone u tvrtki te se na kraju okrijepili pićem i grickalicama.

Zahvaljujemo se gospodinu Darku Paviši na domaćinstvu u svojoj tvrtki te gospođi Emi Gregurek koja je pomogla u organizaciji druženja.


[OPŠIRNIJE]Profesionalno usmjeravanje
Viktorija Hrženjak / datum: 27. 4. 2018. 22:31

U petak, 27. travnja 2018. god. na satu razrednika osmaša po peti puta imali smo radionicu o prefesionalnom usmjeravanju. Ovoga puta radionicu o daljnjem usmjerenju/školovanju održale su sestre Rončević, bivše učenice OŠ Kalinovac, a sadašnje Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Radionica je bila malo drugačija i vrlo zanimljiva. Sjedeći u krugu učenici su demokratski raspravljali o obrazovanju koje im se nudi u Hrvatskoj. Sestre su predstavile školu u kojoj se sada školuju i podijelile vlastita iskustva iz Gimnazije. Pratnja im je bila pedagoginja Jasna Horvat Vlahović, prof.

Zahvaljujemo na održanoj poticajnoj radionici i predstavljanju Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

                                                                         Viktorija Hrženjak, razrednica 8. r.

 


[OPŠIRNIJE]Profesionalno usmjeravanje
Viktorija Hrženjak / datum: 26. 4. 2018. 22:31

26. travnja 2018. osmašima je održano kratko predstavljanje Graditeljske škole Čakovec i Učeničkog doma u Čakovcu. Predavanje su održale stručne suradnice - knjižničarka Romina Fic i odgajateljica Biserka Strbad Milinović, a vlastita iskustva iz škole i boravka u domu prenio im je naš bivši učenik Antonio Vrapčević, koji je sada već u drugom razredu Graditeljske škole.


[OPŠIRNIJE]Profesionalno usmjeravanje
Viktorija Hrženjak / datum: 27. 3. 2018. 16:55

Osmašima je na satu razrednika održano informativno predavanje o srednjoj Strukovnoj školi Đurđevac. Predavanje je održao prof. Pleadin uz asistenciju dvojice učenika, maturanata spomenute škole. Predavanje je bilo zanimljivo, poticajno i inspirirajuće. Učenici su saznali koja sve usmjerenja mogu upisati u ovoj školi te su mogli vidjeti neke od maturalnih radova koji su pobudili iznimno čuđenje i interes.

Zahvaljujemo profesoru i  maturantima!


[OPŠIRNIJE]Radionica u osmom razredu
Katarina Švarbić / datum: 16. 2. 2018. 11:38

Danas je u osmom razredu održana radionica profesionalnog informiranja i usmjeravanja. Radionicu je održala stručna savjetnica pri Centru za informiranje i savjetovanje u karijeri Koprivnica (CISOK), Ines Šarac. Tema radionice bila je Kad odrastem bit ću...?

Hvala kolegici Ines na gostovanju u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa
GORAN REĐEP / datum: 26. 6. 2017. 12:04

 

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.dana 26. lipnja 2017. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2017. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2017. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2017. godine. 


[OPŠIRNIJE]Profesionalno informiranje
GORAN REĐEP / datum: 31. 5. 2017. 11:16

Jučer u utorak, 30.5.2017. u sklopu profesionalnog informiranja učenika osmog razreda gostovale su škole Gimnazija dr. I. Kranjčeva iz Đurđevca i Strukovna škola S. Sulimanca iz Pitomače. Učenici i roditelji dobili su dodatne informacije o programima koji se provode u školi kao i informacije oko upisa. Nakon prezentacije pedagoginja P. Kovačić nazočnima je dala informacije vezane za upise u srednje škole kao i način prijave putem web stranice www.upisi.hr.

 

 


[OPŠIRNIJE]Dragi učenici i roditelji,
GORAN REĐEP / datum: 29. 5. 2017. 13:16

Dana 30.5.2017. ( utorak ) Zajednički roditeljski sastanak roditelja i učenika osmog razreda.

Na roditeljski sastanak doći će predstavnici Gimnazije iz Đurđevaca i srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače. 


[OPŠIRNIJE]Dragi učenici i roditelji,
GORAN REĐEP / datum: 26. 5. 2017. 13:15

započele su prijave kandidata u sustav NISpuSŠ (Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole) dostupnog na stranici: https://www.upisi.hr/upisi/

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2017./2018. dostupne su sa Vaše desne  strane u KUTKU ZA OSMAŠE. Samo kliknite na željeni link.


[OPŠIRNIJE]Profesionalno informiranje učenika
GORAN REĐEP / datum: 25. 5. 2017. 12:58

Za osmaše mjesec svibanj tradicionalno je mjesec profesionalnog informiranja. 


[OPŠIRNIJE]Profesionalno informiranje i usmjeravanje
Martina Klasan / datum: 16. 12. 2016. 12:23

16. prosinca 2016. pedagoginja Martina Klasan održala je sat profesionalnog informiranja i usmjeravanja s učenicima 8. razreda. Učenici su dobili najvažnije informacije o vrstama škola u Republici Hrvatskog, školama koje se mogu upisati u Koprivničko-križevačkoj županiji, koji su to uvjeti upisa u srednje škole, načinu bodovanja te gdje sve mogu pronaći i dobiti informacije koje su im potrebne prilikom odabira budućeg zanimanja. 

Također, učenici su riješili dva upitnika kojima su trebali samostalno procijeniti svoje sposobnosti te iskazati svoje interese. Upitnici će biti temelj individualnog rada pedagoginje s učenicima kako bi im što više olakšala donošenje tako velike životne odluke.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Martina Klasan / datum: 3. 6. 2016. 12:01

Dragi učenici i roditelji,

započele su prijave kandidata u sustav NISpuSŠ (Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole) dostupnog na stranici: https://www.upisi.hr/upisi/

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2016./2017. dostupne su u publikacijama prema tipu učenika: 

  • - Redovni učenici 

  • - Učenici s teškoćama u razvoju

  • - Umjetnički programi i odjeli za sportaše

  • Primjeri bodovanja 

Publikacije možete pronaći pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak učenika 8. razreda
Martina Klasan / datum: 19. 5. 2016. 10:30

Dragi roditelji,

u ponedjeljak, 23. svibnja 2016. godine u 18 sati održat će se roditeljski sastanak za učenike 8. razreda.

Na roditeljski sastanak doći će ravnatelji srednjih škola, Strukovne škole Đurđevac, Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac te predstavnici tvrtke Rasco. Predstavit će vam svoje škole i dati dodatne infomacije o upisu u 1. razred.

Na roditeljski sastanak neka dođu i učenici.


[OPŠIRNIJE]Portal Upisi u srednju školu 2016. / 2017.
Martina Klasan / datum: 12. 4. 2016. 10:30

Dragi učenici,

s radom je započeo internet portal „Upisi u srednju 2016./2017.“.

Portal koji je u cijelosti posvećen tematici upisa u srednju školu, a namijenjen je osnovnoškolcima koji su pred upisom u srednju školu kao i njihovim roditeljima.

Cilj portala je na jednom mjestu objediniti sve korisne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i učiniti ih dostupnim svim osmašima i njihovim roditeljima kako bi im olakšali i pojasnili postupak upisa. 

U ovom trenutku portal „Upisi u srednju 2016. / 2017.“  je jedini i podacima najpotpuniji portal na hrvatskom web prostoru koji je u potpunosti posvećen toj tematici.

Također na raspolaganju Vam je i Facebook stranica portala „Školovanje u RH“ . Pridružite se i primajte sve vijesti vezane za upise direktno na Vaše računalo ili pametni telefon.

Na portalu možete pronaći potrebne pravilnike i ostale korisne dokumente, adresar svih srednjih škola u RH, online izračunati bodove za upis, pogledati pojašnjen postupak upisa, termine, linkove, forum i još mnogo toga što će Vam olakšati postupak upisa u srednju školu.

Sretno na upisima u srednju!


[OPŠIRNIJE]Upitnik za upis u srednju školu
Martina Klasan / datum: 1. 3. 2016. 13:58

Dragi osmaši,

ako ste još uvijek neodlučni oko odabira srednje škole i budućeg zanimanja - odgovorite na ovaj upitnik za upis u srednju školu. Trebat će vam za to 5-6 minuta. Upitnik  sadrži 32 pitanja o vašim sklonostima i sposobnostima. 

Upitnik možete pronaći ovdje:

http://www.ucenici.com/upitnik-za-upis-u-srednju-skolu-koje-zanimanje-odabrati/


[OPŠIRNIJE]Prezentacije deficitarnih obrtničkih zanimanja
Martina Klasan / datum: 1. 3. 2016. 13:48

Dragi osmaši i dragi roditelji,

u sklopu projekta „Hoću biti vješt(đ)ak“ Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije održat će prezentacije deficitarnih zanimanja za učenike i roditelje 8. razreda osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije.

Cilj provedbe prezentacija je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna obrtnička zanimanja. Prezentirat će se deficitarna obrtnička zanimanja koja je moguće upisati u tri strukovne škole na području Koprivničko-križevačke županije, a poseban naglasak stavljen je na prednosti koje proizlaze iz upisa u neko od tih zanimanja poput: lakšeg zaposlenja, mogućnosti otvaranja vlastitog obrta, stipendiranja tijekom školovanja te općenito smanjenja predrasuda koje postoje prema upisu u deficitarna zanimanja kod roditelja i učenika.

Voditeljica projekta je Jasmina Sinovec, stručna suradnica za obrazovanje Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Detaljnije informacije o projektu dostupne su na Facebook stranici „Hoću biti vješt(đ)ak“:

https://www.facebook.com/Ho%C4%87u-biti-vje%C5%A1t%C4%91ak-1634730100148735/?fref=ts

Prezentacije za roditelje bit će: 10. ožujka u 17:00 sati u školi.

Prezentacije za učenike bit će: 14. ožujka u 13:00 sati u školi.

Više informacija o projektu možete pronaći klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Predavanje Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri
Martina Klasan / datum: 1. 3. 2016. 13:04

 

Dragi osmaši,

u petak, 11. ožujka 2016. u 12:20 sati održat će se predavanje Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK).

Na tom predavanju dobit ćete sve informacije potrebne za donošenje odluke o srednjoj školi i budućem zanimanju, koje informacije morate prikupiti te gdje ih možete pronaći.  Predavanje će održati Sabrina Jurina, mag.prim.educ.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju